Del 10 al 13 d’octubre en Magí Senserrich, membre de JCI Catalunya, ha participat en el programa JCI EU Knowhow Transfer organitzat per JCI Europa.

Han estat quatre dies d’activitats a Brussel.les amb l’objectiu d’apropar les institucions europees als joves ciutadans d’arreu d’Europa i conèixer el funcionament de la Comissió Europea i el Parlament Europeu. A més a més de Catalunya, hi han participat dotze països més entre ells Finlandia, Alemanya, França i Dinamarca.

El programa KHT va començar el primer dia amb la visita a la Comissió Europea i la conferència de Mauro Galluccio, Director General de Comunicació de la Comissió. Després tota la delegació formada per més de seixanta joves van treballar i debatre una resolució conjunta sobre la integració del refugiats en el mercat laboral que va ser entregada posteriorment al Parlament Europeu.

Els següents tres dies tots els participants van seguir personalment el dia dia d’un eurodiputat en el Parlament Europeu: reunions, entrevistes, comitès, debats, presentacions, etc. En Senserrich va acompanyar l’eurodiputat català Josep-Maria Terricabras, membre del grup Verds-Aliança Lliure Europea per ERC, i la tasca que realitza el seu equip d’assistents i advisors.

Finalment, la sessió de cloenda va ser a càrrec d’en Reiner Wieland, Vicepresident del Parlament Europeu, on es va debatre sobre el Brexit, la crisi dels refugiats, l’atur juvenil i els reptes que té el Parlament Europeu.

Una experiència que ja ha arribat a la seva 12a edició i que la JCI i les institucions europees en fan una valoració molt positiva.