Durant quatre dies ha tingut lloc a la localitat Sèrbia de Novi Sad la trobada anual de Presidents Nacionals de les Joves Cambres Europees – European Presidents Meeting – unes jornades de treball en el que els màxims representants dels estats europeus debaten i treballen sobre les línies de creixement de l’entitat i com els joves ciutadans actius europeus han de desenvolupar programes de desenvolupament social i econòmic per tal que es creïn impactes positius que millorin les nostres comunitats.

Representant a Catalunya hi han assistit el President de la JCI Catalunya, l’igualadí Magí Senserrich; i el Vice President executiu de l’entitat, el reusenc Daniel Rubio. La delegació catalana ha participat de forma activa i es van presentar els programes que des del nostre estat estant duent a termes les diferent joves cambres repartides per tota Catalunya.

En matèria d’emprenedoria, oportunitats professional i inserció laboral, Senserrich i Rubio van presentar els programes Apadrina un Institut i Biz Maraton, dos exemples de com des de la JCI Catalunya s’està treballant en iniciatives que promouen l’auto-ocupació, el networking i l’assessorament i seguiment a adolescents i/o adults que estan en procés de selecció de formació universitària. D’altra banda també es va presentar el nou projecte El delegat de classe, un programa que pretén desenvolupar les oportunitats de lideratge entre els joves catalans, generar debat sobre temàtiques que preocupen als nostres joves i crear una xarxa de treball entre membres i ciutadans actius de tota Catalunya.

En el transcurs de l’Assemblea General on estan representats més de 30 estats Europeus, la JCI Catalunya es va postular com a candidat a organitzar el Congrés Mundial de la JCI per a l’any 2021. Aquests esdeveniments internacionals apleguen al voltant de 10.000 membres de més de 120 països i són una oportunitat de promoció de país, cultural, social i una ocasió immillorable d’obrir Catalunya al món. A més aquest turisme de negoci repercuteix directament en el territori i genera uns ingressos directes i indirectes que superen el 4 milions d’euros.