En el marc de l’Assemblea Nacional de Traspàs de les Joves Cambres de Catalunya del passat dissabte 23 de gener a Reus, en Xavier Bielsa Carré, de Tarragona, va iniciar el seu mandat com a President Nacional 2016. En Xavier vol que aquest 2016 sigui un any per consolidar la JCI Catalunya com una entitat referent en la millora de les nostres ciutats i que sigui un vehicle per canalitzar les idees dels joves actius organitzant projectes de desenvolupament Social, Econòmic i Cultural. El relleu el va agafar de la mà d’en Magí Senserrich, President 2015, que va fer un balanç molt positiu de les activitats i projectes de l’any 2015.

En la seva presentació, el Xavier va presentar els diversos projectes que es realitzaran durant l’any, com la presencia en els esdeveniments Internacionals de l’entitat, com el Congrés Nacional del Quebec (Canadà) o la Conferència Europea de Tampere (Finlàndia), així com la realització de l’Acadèmia de Delegats de Catalunya i l’Acadèmia de Joves Emprenedors.

També, en el marc de l’assemblea, es van presentar diversos projectes per a potenciar els projectes locals de realització d’accions socials, econòmiques i culturals, però que reforcin la marca de JCI Catalunya, així com establir mecanismes de que més joves inquiets s’apropin a l’entitat.

L’inici de l’Assemblea de Traspàs de Poders va comptar amb la presencia de l’Il·lustríssim Alcalde de Reus, sr. Carles Pellicer i del sr. Toni Reig, Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Ambdós van dedicar unes paraules d’agraïment vers l’activitat que realitzen les Joves Cambres de Catalunya en relació als joves, a la comunitat i cap al nou President animant-lo en la responsabilitat que li recau en aquest any.

L’equip de Junta Nacional està composada per en Pau Clua – Assessor Legal, Ester Martínez – Secretaria General, Anna Frixach – Tresorera, Sara Rué – VP Formació, Adria Agramunt – VP Internacional, Míriam València – Oportunitats Professionals i Emprenedoria i Magí Senserrich – PastPresident. També comentar, que s’han renovat als representats de la JCI en entitats associades tals com la FOCIR (Albert Albareda), CNJC (Laura Vidal) i FAJEEC (Victor Monreal).