Una delegació va representar l’entitat catalana en aquesta cimera de caràcter anual que se celebra a Nova York i que aquest any se centrava en la igualtat de gènere.

Des del dimarts 24 de juliol i fins al divendres 27 de juliol, una delegació de la Jove Cambra de Catalunya va prendre part a la cimera sobre la igualtat de gènere que la Junior Chamber International va celebrar a Nova York. El darrere dia, la cimera es va traslladar a la seu de les Nacions Unides, on es va aprovar la seva resolució i compromís final a favor del cinquè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU, la igualtat de gènere.

La missió de la cimera era reunir un grup de joves ciutadans actius de la Junior Chamber International procedents de tot el món per explorar com aquests joves, treballant colze a colze amb governs, empreses i la societat civil, poden contribuir a fer avançar la igualtat de gènere a la societat, i com aquesta igualtat de gènere impulsa la resta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. La presidenta de la Jove Cambra Internacional de Catalunya, Míriam València, va assistir a la cimera acompanyada pel vicepresident de la Junior Chamber International assignat a Europa, Magí Senserrich, i Aïda Figuerola, membre de la Jove Cambra d’Igualada.

La resolució final de la cimera va consistir en un compromís comú dels participants i de la Junior Chamber International per denunciar la discriminació a tots els nivells, formar els joves i dotar-los d’eines per fer avançar la igualtat de gènere, impulsar l’adopció de mesures igualitàries per part de col·laboradors empresarials com la International Chamber of Commerce, i facilitar la transformació de la mateixa entitat per potenciar la participació femenina en el seu si. En el marc de la Junior Chamber International, la Jove Cambra de Catalunya destaca per trobar-se ja en el tercer any del desplegament del seu pla d’igualtat, definit el 2016.