El vicepresident Ryubun Kojima, procedent d’Osaka (Japó), ha pogut reunir-se amb les autoritats del país i conèixer millor l’activitat de les Joves Cambres locals que ha visitat

Des del divendres 6 de juliol i fins al dilluns 9 de juliol, la Jove Cambra de Catalunya ha rebut la visita de Ryubun Kojima, vicepresident de la Junior Chamber International assignat a Europa. Ryubun Kojima supervisa l’activitat de les joves cambres en 8 països europeus, entre els quals Catalunya.

La presidenta de la Jove Cambra Internacional de Catalunya, Míriam València, i una delegació catalana han acompanyat Ryubun Kojima en la seva ruta pel territori, que l’ha portat a conèixer de primera mà l’activitat de les Joves Cambres de Barcelona, Igualada, Tarragona, Reus, Lleida i Girona, així com les institucions catalanes.

Ryubun Kojima ha tingut ocasió de saludar en audiència al Vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, per fer-li conèixer la importància de les institucions parlamentàries per a l’entitat, que basa el seu procediment en el mètode parlamentari. Fou rebut també per la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i per l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, per interessar-se per l’impacte dels projectes de desenvolupament econòmic que implementen les joves cambres catalanes. La visita el va portar també a reunir-se amb el Director General d’Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala, i la Subdirectora General de Relacions Exteriors, Roser Serra. A Girona fou rebut pel regidor de Cultura, Carles Ribas, amb qui va poder parlar de les possibles vies de col·laboració entre l’entitat internacional i la ciutat. A Montserrat va gaudir finalment d’un moment de pausa i d’una visita guiada a càrrec del P. Manel Gasch, administrador del Monestir.

Més enllà de l’activitat institucional, Ryubun Kojima va assistir -el 7 de juliol- a l’acte i sopar de celebració del 50è aniversari de la Jove Cambra de Reus. Aquest acte culminava tot un any de commemoracions d’aquell moment de fundació, el 1968, quan les primeres joves cambres catalanes esdevenien gradualment un espai de debat públic i generació d’idees per a joves inquiets. Des de llavors, la JCI ha seguit proporcionant als joves l’oportunitat de desenvolupar les seves habilitats personals i treballar en xarxa amb altres organitzacions amb l’objectiu de crear canvis positius per a la societat.