La solidaritat de la música per recaptar fons per la investigació mèdica

leAmb aquest projecte, JCI Barcelona reuneix a diferents cantants i grups musicals per fer actuacions d’uns 20-30 minuts que col·laboren, juntament amb la Sala musical, amb la finalitat de poder recaptar la màxima quantitat de fons per donar a La Marató de TV3. L’import de l’entrada que han d’abonar els assistents es destina íntegrament a La Marató de TV3. A més, està a disposició de qualsevol persona la modalitat d’entrada “fila 0”, per qui no pugui assistir al concert, però vulgui col·laborar amb la causa. Igualment, el mateix dia del concert, es col·loca una guardiola a la sala del concert per tal que qualsevol persona que ho desitgi pugui donar més diners.

Aquestes tres formes de col·laboració permeten obtenir importants fons, fent créixer així el marcador de La Marató de TV3. Una gran oportunitat per gaudir de la música en directe i col·laborar amb la investigació i recerca de les malalties.

En la primera edició hi han participat les cantautores i grups Marina Prat, Anaïs Vila, Etniwà i Bossonaya.

Organitza:

JCI Barcelona

Equip de treball:

Maria Sala

Ramon Monegal

Jordi Trunas

Marina Sala

Agraïments:

Marina Prat

Anaïs Vila

Etniwà

Bossonaya

Sala B-Luz de Gas

La Marató de TV3

Com s’organitza un concert solidari?

Donat que La Marató de TV3 és un projecte d’impacte de Catalunya, JCI Barcelona va pensar en realitzar un Concert Solidari, sent una bona manera de vincular l’oci amb la solidaritat, intervenint molts agents que hi col·laboren, aconseguint un major impacte.

Es va fer una pluja d’idees de cantants, sales i patrocinadors que volguessin col·laborar i, a partir d’aquí, contactar amb tothom de la llista que encaixava per l’activitat. Un dels problemes més comuns era la manca de disponibilitat de molts dels cantants i també de les sales, el que va fer que s’haguessin de fer moltes trucades de les que no se’n treia un resultat positiu per dur a terme el Concert.

Finalment, van participar 2 cantautores i 2 grups, d’estils diversos; i es va comptar amb el suport de la Sala B, de Barcelona. Es tracta d’un projecte que potencia les habilitats comunicatives i treball i gestió d’equips, a més de generar un gran impacte

L’impacte del programa

L’impacte principal és l’aportació econòmica a La Marató de TV3, però amb aquest programa també aconseguim millorar les nostres habilitats organitzatives i creem sinergies entre grups musicals joves i sales de concert.

Aprenentatges obtinguts:

Contactar amb persones, espais i sectors als que no s’està molt habituat.

Aprendre a gestionar diferents aspectes de tot el que implica l’organització d’un concert.

Promoció d’esdeveniments.

Assistents al concert:

80

Diners recaptats per La Marató de TV3:

2019: 1731,67 €

Equip de treball:

Ramon Monegal

Maria Sala

Marina Sala

Jordi Trunas

Vols formar part de Jove Cambra?