Acció local per a crear un imacte global

Expedició d’un equip de 12 persones als camps de refugiats de l’illa de Lesbos a realitzar tasques de salvament i socorrisme.

Organitza:

JCI Reus

Equip de treball:

Jordi Cervera

Tots els membres actius i senadors de JCI Reus

Davant la situació que vivien a Lesbos, un equip d’estudiants de salvament i socorrisme, sota el paraigües de JCI Reus, van iniciar tota una campanya de mecenatge per tal de recaptar fons i poder fer una expedició a l’illa de Lesbos. La campanya va consistir en fer tot un seguit d’activitats esportives solidàries. Des de Jove Cambra es van fer els contactes amb Jove Cambra Grècia per tal que facilitessin els permisos a nivell institucional.

L’equip, format per 12 persones, van estar durant quinze dies, al camp de refugiats de Kara Tepe. Inicialment, havien de fer tasques de salvament i socorrisme però, a la seva arribada, es van trobar que no hi va haver entrada d’embarcacions. És per aquest motiu, que la seva tasca principal va ser humanitària, donant suport al voluntariat del camp i fent activitats aquàtiques i classes de natació als infants i joves del camp, qui tenien por al mar. La seva acció va ser tan exitosa que, el darrer dia, pràcticament la totalitat de nens, nenes i joves eren capaços/es d’entrar al mar sense por i poder-ne gaudir.

L’impacte del programa

El major impacte que va provocar el programa va ser l’èxit d’aconseguir que infants i joves fossin capaços, en dues setmanes, de perdre la por a l’aigua i gaudir-ne. A més a més, els valors de solidaritat, empatia i comprensió vers un col·lectiu desfavorit es van respirar en tot moment.

Programes com aquest mostren l’essència real de Jove Cambra.

Vols formar part de Jove Cambra?