En el marc del 47è Congrés Nacional de la Federació de Joves Cambres de Catalunya a Cambrils durant els dies 23, 24 i 25 d’octubre, en Xavier Bielsa Carré de JCI Catalunya va ser escollit President de JCI Catalunya 2016.

En aquest congrés, s’han commemorat 50 anys de presencia a Catalunya, i els 100 anys de la seva creació a nivell mundial.
Amb el lema #UnitsPerJoveCambra, va presentar el seu programa, on va recalcar les característiques que fan de l’entitat, un referent en el món (pel seu esperit internacional), en la formació (pel suport i creença ferma en la formació a través de l’acció), en l’emprenedoria social i econòmica, i en la ciutadania activa (com a vehicle de millora de la societat realitzant projectes per a la comunitat).

En el seu discurs, va comentar el seu suport a les accions de les organitzacions locals, coordinant-les per a realitzar projectes comuns, i creant eines per a recolzar les accions de cada organització.

També va comentar la intensió d’obrir un període de reflexió i planificació estratègica, per tal de poder organitzar i planificar accions que superin la durada de varis mandats (la presidència de la JCI és d’una durada màxima d’un any).

També, en el seu discurs, va enumerar les diferents activitats que estan previstes per a realitzar durant el 2016, com la presència al Congrés Mundial a Canada, i de la Conferència Europea a Finlàndia, així com la 18a Acadèmia de Joves Emprenedors, el Know How Transfer, i la segona edició de l’Acadèmia Catalana de Delegats, projectes on la formació, i la ciutadania activa estan present en les fonaments.

Finalment, després de les votacions, la candidatura va rebre el suport de les organitzacions locals, i tal com marquen els estatuts en Xavier, prendrà possessió del càrrec el proper gener, en la propera Assemblea Nacional de Traspàs que es realitzarà a Reus